Verse 1:

Eg har ei jente som bur i ei bygd

Ho er den finaste eg veit

Når eg ser ho sove om natta

Blir eg så glad og takksam og greit


Chorus:

Ja, ho er den finaste eg veit

Ho gjer meg gla' kvar einaste dag

Så kjem eg heim og ser ho ligg og sover

Då er alt som det skal, det er all right


Verse 2:

Og når ho vaknar og ser på meg

Kjem det alltid ein liten smil

Det smilet gjer meg så lykkeleg

Så lykkeleg, ja eg veit ikkje kva eg skal sei


Chorus:

Ja, ho er den finaste eg veit

Ho gjer meg gla' kvar einaste dag

Så kjem eg heim og ser ho ligg og sover

Då er alt som det skal, det er all right


Bridge:

Eg kan ikkje gje henne gull og glitter

Men eg kan gje ho kjærleik og omtanke, og eg vil aldri gi slipp


Chorus:

Ja, ho er den finaste eg veit

Ho gjer meg gla' kvar einaste dag

Så kjem eg heim og ser ho ligg og sover

Då er alt som det skal, det er all right


Outro:

Då er alt som det skal, det er all right

Då er alt som det skal, det er all right 

Norsk musikk har gjort en betydelig innvirkning på verdens kulturscene, fra klassisk komposisjon til moderne pop og rock. En av de mest anerkjente bandene innenfor sjangeren norsk country er Hellbillies, som har vunnet en rekke priser for sitt unike lydbilde og inspirerende tekster.


En av bandets mest kjente låter er "Den finaste eg veit", som har fanget hjertene til fans over hele landet med sine enkle og gripende tekster. Sangen ble utgitt i 2002 på albumet "Niende", og har siden blitt en klassiker blant fans av norsk country og folkemusikk.


Sangen handler om en mann som reflekterer over hva som er viktigst i livet, og konkluderer med at det fineste han vet er å se på kvinnen han elsker sove fredelig ved siden av ham. Med enkle og poetiske ord beskriver teksten den intense følelsen av å elske noen, og den rolige tryggheten som kommer med å dele livet med noen du virkelig bryr deg om.


"Den finaste eg veit" er en hyllest til kjærlighetens enkelhet, og minner oss om at det er de små øyeblikkene som betyr mest i livet. Sangen er en påminnelse om å verdsette det vi har i livet, og å ta vare på de som betyr mest for oss.


Musikalsk sett er "Den finaste eg veit" en vakker blanding av tradisjonelle norske elementer og moderne countrymusikk. Hellbillies har en unik evne til å kombinere ulike musikalske stiler på en naturlig og sømløs måte, og skape en lyd som er både tidløs og moderne.


Så om du er ute etter en sang som vil få deg til å tenke på det viktigste i livet, eller bare vil nyte en vakker og rørende musikkopplevelse, bør du definitivt sjekke ut "Den finaste eg veit" av Hellbillies. Med sine enkle og gripende tekster og unike lydbilde, er denne sangen en av de mest elskede i norsk musikkhistorie.